Jdi na obsah Jdi na menu

Dominik Pendl - bike life

   Jak jsem se ke kolu dostal?

Čau čau, jmenuji se Dominik Pendl, pocházím ze Stříbra a jezdím na kolo zhruba 6 let. Poprvé řídítek jsme se chytil ve 3 letech. První moje kolo bylo tzv.Blesk. To jsem nějaký ten čas proháněl a postupem času jsem dostávali jiný, lepší a novější.

   Jednou jsem šel s rodiči kolem skateparku a viděl jsem tam kluky jak jezdí na skatech a na kolech. Tak jsem řekl rodičům, ať mi koupí skateboard, že to chci na něm vyzkoušet. Na skateboardu jsem dlouho nevydržel, protože mi to vůbec nešlo. S mým nejlepším kamarádem jsme se domluvily, že by si koupíme BMX. BMX mi koupil děda, protože naši mi ho nechtěli koupit. Tak nějak jsem se dostal k tomuhle sportu.

  Takže první moje kolo na skákání bylo BMX, u toho jsem vydržel zhruba 2 roky, pak se mi zalíbilo velký MTB kolo. Tak jsem šel za dědou, jestli by mi ho koupil za vysvědčení a on mi ho koupil.

  Na velkým kole jezdím asi 6 let, začal jsem jako 13 letý mladík na skateparku. Jeden čas mě to tam přestalo bavit a tak jsme to šel zkusit do lesa. V lese jsem jezdil nějaký ten čas, dokud mě to nepřestalo bavit. V 15 jsem si koupil nový rám, který byl určen do parku, tak jsem se tam zase vrátil. A od té doby tam zase jezdím, až do dnes.

Oblíbené triky?

Mezi mé oblíbené triky patří barspin, tabetop, unturdown, a spousta dalších.

Crash období?

Nějaké ty pády byly a jsou pořád, jak to u tohohle sportu bývá. Sem tam něco naraženého, jednou vymknutý kotník a jednou jsem měl ošklivý pád. Dělal jsem backflip, který jsme přetočil a spadnul na záda a zlomil si 7.krční obratel. Ale už to bude dva roky a já si dál jezdím, jako by nic nebylo.